Ga terug

Oktober Kindermaand 2019

 

 

 

 

 

We zijn weer druk bezig met de voorbereidingen voor Oktober Kindermaand 2019. De nieuwe vormgeving is afgerond, de materialen zijn in bestelling en de instellingen en gemeentes worden deze week uitgenodigd. Graag nodigen instellingen uit om in 2019 mee te doen aan Oktober Kindermaand en ook deze editie tot een succes te maken. Dankzij al die culturele- en erfgoedinstellingen die ieder jaar meedoen aan Oktober Kindermaand behoort dit evenement al sinds jaren tot de meest succesvolle educatieve activiteiten in de provincie Groningen.

Doet u ook weer mee?
Meedoen kan door één of meerdere kinderactiviteiten aan te bieden in de weekenden van oktober. Ook kan men samenwerking zoeken met een culturele instelling uit de buurt. Denk daarbij aan een museum, molen, muziekschool, dansschool, theater, bibliotheek en dergelijke. Wel zo gemakkelijk voor bezoekers, die zich dan op één locatie kunnen richten, en waar ook alle betrokken instellingen van kunnen profiteren.

Het is niet noodzakelijk om alle weekenden mee te doen. Zo is het ook mogelijk om in één weekend een activiteit aan te bieden. De activiteiten zijn gratis voor kinderen. Voor ouders en andere begeleiders geldt in principe dat zij gewoon entree betalen. Natuurlijk is voor iedereen vrij entree verlenen ook een optie!

Sommige instellingen organiseren ook doordeweeks activiteiten in de herfstvakantie. Ook deze mogen in het aanmeldformulier worden doorgeven. De doordeweekse activiteiten worden niet opgenomen op de kindermaand website maar plaatsen wij welop de UIT-agenda.

Wat doet Erfgoedpartners?
Net als voorgaande jaren plaatsen wij de activiteiten op kindermaand.nl. Het voordeel van een website is dat tot vlak voor de start er nog informatie kan worden toegevoegd of aangepast. Daarnaast verzorgen wij de algemene publiciteit waarbij de organisaties natuurlijk hun eigen publiciteit kunnen regelen.

Stickerkaarten
Ook dit jaar worden er onder alle basisscholen in de provincie speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze direct een prijsje bij de derde activiteit. De stickers en ander (promotie)materiaal worden de komende maanden ook aan de instellingen uitgedeeld bij bijeenkomsten en via de post. Promotiemateriaal kan ook direct bij ons worden aangevraagd.

Voedselbankkaarten
Ook in 2019 willen we de voedselbanken in Groningen weer betrekken bij Oktober Kindermaand. Daarmee hopen we het evenement meer inclusief te maken. De speciale kaart geeft één volwassene recht op vrij entree voor een Oktober Kindermaand-activiteit. De entreekosten voor volwassenen met deze kaart kunnen door de deelnemende instellingen bij Erfgoedpartners worden gedeclareerd.

Burgemeestersactie
De Oktober Kindermaand wordt traditiegetrouw weer ingeluid met het voorlezen tijdens de Burgemeestersactie. Hiervoor worden alle gemeenten uitgenodigd om een school te benaderen en een voorleesmoment te plannen. Het verhaal wordt speciaal geschreven en zullen we na de zomer aanleveren bij de gemeenten en de deelnemende scholen.

Evaluatie
Voor de organisatie is het waardevol als wij een goed totaalbeeld van Oktober Kindermaand 2019 krijgen. Daarom vragen wij aan de deelnemende organisaties om een aantal zaken in een evaluatieformulier bij te houden. Dit formulier krijgen ze toegestuurd nadat de activiteiten zijn aangemeld.

Aanmelden
Wij hopen dat een groot aantal verschillende instellingen (weer) mee doet aan Oktober Kindermaand en er samen met ons een leerzame en educatieve maand van maakt. Activiteiten kunnen aangemeld worden via het online aanmeldingsformulier. Hoe sneller wij de aanmelding ontvangen, hoe sneller wij de activiteiten ook mee kunnen nemen in de publiciteit.

Liever aanmelden via een Word document? Stuur dan even een mail naar onderstaand adres.

Vragen?
Met vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erfgoedpartners via:

www.erfgoedpartners.nl / 050 313 00 52 / kindermaand@erfgoedpartners.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden