Ga terug

Inschrijving Erfgoededucatietrajecten schooljaar 2019-2020

Onlangs zijn alle basisscholen in de provincie Groningen uitgenodigd om zich in te schrijven voor de erfgoededucatietrajecten schooljaar 2019-2020. Er zijn interessante en leerzame projecten voor alle leeftijdsgroepen. De projecten zijn ontwikkeld voor leerlingen van het primair onderwijs en hebben als doel om de kinderen kennis te laten maken met bijzondere locaties, die zich zowel dichtbij de school als verder weg kunnen bevinden.

Het hele aanbod aan erfgoededucatie is te vinden op onze website, onder het kopje erfgoededucatie. In de webshop vult de leerkracht de locatie van de school in en door middel van een aantal filters worden projecten uitgezocht. Per project vult de leerkracht het aantal leerlingen in en plaatst het project in de winkelwagen. De kosten zijn €4,00 per leerling per project. Bij enkele projecten kan ook ook direct via een kalender een datum en tijd worden gekozen. Als de bestelling compleet is, moeten bij de laatste stap de gegevens worden ingevuld en is de bestelling vervolgens voltooid. De aanmelding wordt verwerkt door Erfgoedpartners en doorgegeven aan de aanbieders van de projecten. In de meeste gevallen neemt de aanbieder vervolgens contact op met de school voor meer informatie of het plannen van het project.

Afgelopen schooljaar heeft een groot aantal leerlingen het erfgoed in de provincie ontdekt. Ook komend schooljaar willen we de basisschoolleerlingen uit de Provincie Groningen weer in aanraking brengen met het Gronings erfgoed. Doet u ook (weer) mee?