Ga terug

Inschrijving Erfgoededucatietrajecten schooljaar 2019-2020

Deze week hebben alle basisscholen in de provincie Groningen weer de uitnodiging ontvangen om zich in te schrijven voor de erfgoededucatietrajecten schooljaar 2019-2020. Er zijn interessante en leerzame projecten voor alle leeftijdsgroepen. Deze projecten bevinden zich dichtbij de school of verder weg. Als een school elk jaar diverse projecten kiest, komen de kinderen jaarlijks in aanraking met erfgoed en verlaten de basisschool met een rugtas vol ervaring en kennis over erfgoed.

Het gehele aanbod aan erfgoededucatie is te vinden op onze website, onder het kopje erfgoededucatie. In de webshop vult de leerkracht de locatie van de school in en door middel van een aantal filters worden projecten uitgezocht. Per project vult de leerkracht het aantal leerlingen in en plaatst het project in de winkelwagen. De kosten zijn €4,00 per leerling per project. Bij enkele projecten kan ook ook direct via een kalender een datum en tijd worden gekozen. Als de bestelling compleet, moeten bij de laatste stap de gegevens worden ingevuld en is de bestelling vervolgens voltooid. De aanmelding wordt verwerkt door Erfgoedpartners en doorgegeven aan de aanbieders van de projecten. In de meeste gevallen neemt de aanbieder vervolgens contact op met de school voor meer informatie of het plannen van het project.

Afgelopen schooljaar heeft ook weer een groot aantal leerlingen het erfgoed in de provincie kunnen ontdekken. Ook komend schooljaar willen we de basisschoolleerlingen uit de Provincie Groningen weer in aanraking brengen met het Gronings erfgoed. Doet u ook (weer) mee?