Erfgoedvrijwilliger zet zich in voor een toekomstbestendige erfgoedsector. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar. Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers.

Erfgoedvrijwilliger.nl is een initiatief van Erfgoed Gelderland, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland. In 2022 zijn Erfgoedpartners Groningen, Erfgoed Zeeland, Landschap Erfgoed Utrecht, Erfgoed & Publiek, Huis voor de Kunsten Limburg, Platform Drentse Musea, MOOI Noord-Holland, Landschapsbeheer Flevoland en Overijssel Academie aangesloten. Erfgoedvrijwilliger.nl ondersteunt erfgoedorganisaties door potentiële vrijwilligers te bereiken, te inspireren en met hen in contact te brengen.

Vacatures

Erfgoedvrijwilliger beschikt onder meer over een vacaturebank. Hier vindt je actuele vacatures voor vrijwilligersfuncties bij erfgoedlocaties bij jou in de buurt.

Verhalen

Lees verhalen van andere erfgoedvrijwilligers. Wie zetten zich in voor erfgoed in Nederland. En wat motiveert hen? Laat je inspireren.

Verdieping

Of je nu zelf vrijwilliger bent, met vrijwilligers werkt, of in het bestuur van een stichting zit: soms loop je tegen iets aan en zie je door het bomen het bos niet meer. Erfgoedvrijwilliger.nl maakt je hierin graag wegwijs met video’s en artikelen over veel voorkomende onderwerpen of uitdagingen in de erfgoedwereld.