Bekijk cursussen op aanvraag

Bekijk geplande cursussen

Deskundigheidsbevordering is voor erfgoedinstellingen belangrijk. Erfgoedpartners biedt cursussen en trainingen aan en geeft zo de instellingen de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken.

U vindt hier een gevarieerd aanbod aan cursussen en trainingen die van pas komen bij het werken in een erfgoedinstelling, zowel voor professionals als vrijwilligers, voor beginners en gevorderden. Denk hierbij aan cursussen en trainingen op het gebied van behoud en beheer, het verzorgen van rondleidingen voor diverse doelgroepen, auteurs- en beeldrecht, digitale collectieregistratie of voor mensen die een korte opleiding tot molengids of erfgoeddocent willen volgen.

Als u in het aanbod niet vindt wat u zoekt, kunnen we in overleg cursussen op maat aanbieden. Bij ‘cursussen op aanvraag’ vindt u cursussen die gegeven worden bij genoeg aanmeldingen of bijvoorbeeld als in company cursus.

Voorwaarden

Algemeen
De cursussen vinden plaats bij Erfgoedpartners of op locatie (in company). Zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn wordt in overleg een cursusdag vastgesteld.

Aanmelding
Voor inschrijving dient u gebruik te maken van het online aanmeldingsformulier.

Betaling en prijzen
Na afloop van de cursus ontvangt u een rekening voor deelname. Cursussen bij Erfgoedpartners kosten voor leden € 75,- per dag per persoon (€ 40,- voor één dagdeel), inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal. De kosten voor een in company cursus (inclusief voorbereiding, reiskosten, reistijd en cursusmateriaal) van één dag zijn gemiddeld € 500,-. Niet-leden betalen voor onze cursussen het dubbele tarief (€ 150,- per dag of € 80,- per dagdeel).

Annuleringsvoorwaarden
Als u na aanmelding toch verhinderd bent, dan horen we dit graag twee werkdagen van tevoren. Bij geen of te late afmelding, zijn wij genoodzaakt het cursusbedrag alsnog in rekening te brengen.

Als een scholingsactiviteit vanwege geringe belangstelling geannuleerd wordt, hoort u dat uiterlijk een week voor de aanvangsdatum. Bij te weinig belangstelling proberen we cursussen te combineren. Mocht u na aanmelding moeten afzien van deelname aan een scholingsactiviteit, dan kunt u iemand anders in uw plaats laten gaan. Meldt u dit wel aan Erfgoedpartners. Kunt u niemand anders in uw plaats laten gaan, dan dient u schriftelijk te annuleren bij Erfgoedpartners.