Ga terug

Adellijke Trots in de Ommelanden

Herdruk boek Groninger Borgen – Adellijke Trots in de Ommelanden

Binnenkort verschijnt de tweede herdruk van het succesvolle borgenboek ‘Adellijke Trots in de Ommelanden’.
Groninger Borgen – Adellijke Trots in de Ommelanden biedt een boeiend zicht op het verschijnsel borgen en hun bewoners. Niet alleen in de provincie Groningen, maar ook in de stad en over de grens met Duitsland. Het vertelt het verhaal van de opkomst, de bloei en de neergang. De enorme invloed van de Ommelander Adel op hun omgeving. De feodale misstanden, maar bovenal de cultuurhistorische rijkdom van hun nalatenschap. Veel nog niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal is opgenomen.
Groninger Borgen – Adellijke Trots in de Ommelanden schetst een beeld van de borgen in de provincie als bouwwerk. Biedt een blik in de interieurs en tuinen. Vertelt het verhaal van de stadspaleizen.
Groninger Borgen – Adellijke Trots in de Ommelanden gaat over de borgen en hun bewoners. Vooral veel foto’s, schilderijen, kaarten en tekeningen. Duizend jaar historie van de provincie Groningen onthult zich aan de lezer.

Het boek kost € 15,- en is verkrijgbaar bij de museale borgen. Het boek is vanaf 6 december te bestellen via het bestelformulier.

Bestelformulier 'Adellijke Trots in de Ommelanden'

Bestelformulier 'Adellijke Trots in de Ommelanden'

Bestelt u particulier of namens een bij Erfgoedpartners aangesloten organisatie? *
Wilt u de boeken laten bezorgen of kunt u ze in Groningen afhalen? *
Naar het buitenland zenden? Neem contact op met info@erfgoedpartners.nl