Ga terug

Leerzame video’s voor erfgoedvrijwilligers

Vrijwilligers zijn voor het behoud en de beleving van erfgoed onmisbaar. Met hun inzet en enthousiasme verbinden ze het erfgoed met het publiek. Onder andere door Corona is online werken en digitalisering een belangrijke ontwikkeling, ook in de erfgoedsector. Om vrijwilligers daarbij te ondersteunen ontwikkelt OPEN, met subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie educatieve video’s over een breed scala aan onderwerpen.

Overleg De Tuut. Foto door Jurjen Poeles

De video’s geven praktische handvatten en wijzen de weg naar meer verdiepende informatie. In het komend half jaar worden de video’s geproduceerd en gepubliceerd op erfgoedvr

ijwilliger.nl/verdieping.

De eerst twee video’s zijn gereed en vanaf nu te bekijken. Er is een video over Crowdsourcing: Starten met crowdsourcing – Erfgoedvrijwilliger en een video over het gebruik van termenlijsten: Aan de slag met termen – Erfgoedvrijwilliger

De video’s zijn gemaakt door Erfgoedhuis Zuid-Holland in opdracht van OPEN en met subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Over Erfgoedvrijwilliger.nl

Erfgoedvrijwilliger is een initiatief van de provinciale erfgoedhuizen (OPEN) om vrijwilligers en organisaties in de erfgoedsector te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op erfgoedvrijwilliger.nl.