Ga terug

Erfgoedpartners en CGTC nieuwe bewoners Berlagehuis in Usquert

Het Berlagehuis in Usquert nieuw onderkomen Erfgoedpartners en Centrum Groninger
Taal & Cultuur

Per 1 april 2023 heeft het Berlagehuis in Usquert weer bewoners. Erfgoedpartners en het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur (CGTC) bewonen het voormalige raadhuis van Usquert.

Het Berlagehuis is een architectonisch monument en dankt zijn naam aan de ontwerper: de beroemde bouwmeester Hendrick Petrus Berlage uit Amsterdam. Eigenaar is Vereniging Hendrick de Keyser Monumenten, eveneens uit Amsterdam. De nieuwe bewoners ondersteunen en adviseren de erfgoedsector in Groningen en passen daarmee  uitstekend bij dit monumentale pand.

Op 1 maart tekenden Koos Wiersma en Roeli Broekhuis, voorzitter en directeur van Erfgoedpartners/CGTC, samen met Hugo Knuttel, medewerker woonkwaliteit bij vereniging Hendrick de Keyser Monumenten, het huurcontract. Vervolgens werd de sleutel van het pand overhandigd.

Nu zoveel mensen hybride werken en niet meer dagelijks naar kantoor reizen, is het eenvoudiger om een kantoor buiten de stad te hebben. Dit chique gebouw, opgeleverd in december 1929, ademt nog helemaal de sfeer van de jaren dertig. Het raadhuis is fraai ingericht en vorm gegeven rondom een centraal trappenhuis. Ook de 21ste eeuwse mens kan zich daardoor thuis voelen in dit statige pand.

Wanneer de gelegenheid zich voordoet, is het voor geïnteresseerden mogelijk het Berlagehuis te bezoeken. Deze momenten zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt. Houdt daarover de berichtgeving op de websites www.erfgoedpartners.nl en www.cgtc.nl in de gaten.