Ga terug

Start taalcursussen Gronings bij Centrum Groninger Taal & Cultuur vanaf najaar 2023

‘Grunnegs leren veur elkenain!’

In september starten de eerste taalcursussen Gronings spreken, Gronings schrijven en Gronings spreken voor gevorderden. De cursus Gronings spreken voor gevorderden is bedoeld voor cursisten die het Gronings redelijk tot goed kunnen verstaan en spreken en hetzelfde geldt voor de cursus Gronings schrijven. Spreek je geen Gronings, of misschien een beetje? En wil je graag kennis maken met de toal én het leren spreken? Dan is de cursus Gronings Spreken de geschikte opstapcursus. De cursussen bestaan uit 10 lessen. Deelnemers die een cursus hebben gevolgd en goed hebben afgerond ontvangen van CGTC een cursuscertificaat.

Gronings spreken

De cursus Gronings spreken start op dinsdagavond 5 september. Deze taalcursus vindt plaats in Warffum en wordt gegeven door docent Wil Werkman.

Vanaf 2 oktober begint een tweede cursus Gronings spreken in de binnenstad van Groningen door taaldocent Reinder van der Molen.

Gronings schrijven

Vanaf september 2023 starten er weer nieuwe cursussen Gronings schrijven bij CGTC: de eerste nieuwe schrijfcursus start op donderdagavond 7 september in het Berlagehuis (kantoor van CGTC en Erfgoedpartners) in Usquert. Deze taalcursus wordt gegeven door docent Nane van der Molen.

Gronings voor gevorderden

Heb je de cursus Gronings spreken afgerond en wil je nog een stap verder? Dan kun je verder met de vervolgcursus Gronings voor gevorderden. De eerstvolgende cursus start op dinsdag 5 september in de binnenstad van Groningen.

Mitdoun?

De cursussen Gronings bestaan uit tien lessen van twee uur en kost € 125,- (incl. BTW) exclusief het lesmateriaal. Meer informatie over de cursussen vindt u op de website van CGTC

Gelijk enthousiast? Aanmelden voor de taalcursussen Gronings van CGTC kan via de knop