Ga terug

Presentatie vensters onderwijscanon van Groningen

Museum aan de A, Erfgoedpartners en Kunst en Cultuur hebben samen het initiatief genomen om een onderwijscanon voor Groningen te ontwikkelen. Op donderdagmiddag 14 maart worden in Museum aan de A de nieuwe onderwijscanonvensters bekend gemaakt. Alle culturele instellingen in stad en provincie Groningen zijn hierbij erg welkom. Naast de presentatie van de vensters neemt Anja Sinnige, adviseur burgerschap en erfgoed, je mee in de wereld van actueel erfgoedonderwijs.

Lever lesmateriaal aanLogo van De Onderwijscanon van Groningen

Vanaf dat moment worden alle culturele instellingen, ook de kunstinstellingen, uitgenodigd om lesmateriaal aan te leveren voor deze vensters. De vraag is: bij welke vensters past het verhaal van jouw instelling? Want op de website van de canon willen we straks scholen per venster graag verwijzen naar gebeurtenissen, excursiemogelijkheden en lessen.

Werksessies

Op 28 maart en 11 april organiseren we daarom werksessies in Museum aan de A. Onderwijsexperts staan klaar om samen een frisse blik te werpen op het educatiemateriaal van je instelling, om samen te kijken aan welk venster het gekoppeld kan worden en wat er eventueel nog nodig is aan ontwikkeling. Zij zijn er ook om te adviseren bij het (her)ontwerpen van educatiemateriaal als daar behoefte aan is.

Op 4 april organiseren we een bijeenkomst over diversiteit en inclusie, ook in Museum aan de A, geleid door expertisecentrum ECHO.

 

Praktische informatie over de werksessies

Donderdag 28 maart: 14.30-16.30 uur

Donderdag 4 april 9.30-12.00 uur

Donderdag 11 april: 14.30-16.30

Locatie: Museum aan de A.

Aanmelden graag via info@onderwijscanongroningen.nl