Ga terug

Platform Collecties: Representatie, relaties en respect.

Op 23 januari organiseert Erfgoedpartners voor medewerkers die werken met museale collecties een platformbijeenkomst. Komende editie staat Wonu Veys, conservator bij het Nationaal Museum van Wereldculturen, op het programma.

Waarvoor gebruik je je collectie? Doe je onderzoek naar je collectie? Hoe stel je je collectie tentoon met respect voor je objecten en je bezoekers? Hoe bewaar je objecten? Wie raadpleeg je bij het schrijven van tentoonstellingsteksten? Hoe werk je samen met groepen, gemeenschappen en hedendaagse kunstenaars? Hoe zorg je voor een verbinding tussen de tijd waarin we nu leven en historische objecten? Over al deze zaken gaan we het hebben bij deze bijeenkomst van het platform collecties.

Veys geeft tijdens deze bijeenkomst een lezing over “Representatie, relaties en respect. De Oceanië-collecties in Nederland. Al 10 jaar werkt Wony Veys aan tentoonstellingen in onder andere het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde. Ze was onder andere conservator van de tentoonstelling “Oceanië een zee van eilanden”.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden