Ga terug

Groninger Molenzomer

Dit jaar kan volop worden genoten van de Groninger molens door ze wandelend of fietsend te ontdekken. Helaas zijn de meeste molens niet open voor publiek, maar via de website www.groningermolens.nl valt veel te ontdekken. Naast informatie over de bestaande en verdwenen Groninger molens, zijn er speciaal voor de Molenzomer nieuwe rubrieken gemaakt. Daarin vindt de bezoeker interessante molenverhalen en -liedjes, maar ook interviews met molenaars en molengidsen, recepten en museale molenvondsten. Ook het molenblad de Zelfzwichter zal aandacht aan de Molenzomer besteden.

Wandelaars die het Pronkjewailpad lopen kunnen een speciale uitdaging aangaan door minsten 50 molens te bezoeken en de bijbehorende vragen te beantwoorden. Het is zelfs mogelijk om alle 91 molens op deze manier af te stempelen.

Gedurende het jaar komt er steeds meer aanvullende informatie. Molens zullen wel zo veel mogelijk draaien en met de informatie van de website kan van 1 april tot 1 november worden genoten van een mooie molenzomer.

Wandelaars bij de Poldermolen Koningslaagte. Tocht om de Noord 2014. Foto H. Noot

Pagina Groninger Molenzomer

www.groningermolens.nl