Ga terug

Culturele Mobiliteit weer van start!

Basisscholen kunnen hun leerlingen weer inschrijven voor Culturele Mobiliteit. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Meldt uw school dan ook op tijd aan voor deelname. Het vernieuwde programmaboekje voor het huidige schooljaar vindt u onder dit bericht en in het Dossier Educatie. 

Wat is culturele mobiliteit? 

Culturele Mobiliteit helpt scholen om te reizen naar het Groninger Museum en Groningse erfgoedbestemmingen en daar deel te nemen aan een uitdagend programma. Het project ondersteunt scholen bij de organisatie van het bezoek en het vervoer. Een leerkracht kan kiezen uit een bezoek met de Kunstbus of met de Erfgoedbus en reist eenvoudig en betaalbaar naar een instelling in de stad of provincie Groningen.

De onderwijsprogramma’s van Culturele Mobiliteit zijn geschikt voor groep 1 t/m groep 8 van het Primair Onderwijs. U kunt deelnemen aan Culturele Mobiliteit als uw school op minimaal 5 km afstand van de culturele instelling is gevestigd. U reist met een historische bus van Nationaal Bus Museum. Het is mogelijk dat uw busrit met andere scholen wordt gecombineerd.

U kunt uw groep aanmelden voor een bezoek aan één van de deelnemende instellingen bij K&C Groningen, http://www.kcdr.nl/groningen/culturelemobiliteit_groningen/ Deelnemen kan met één of met meerdere groepen. Na ontvangst van uw aanmelding regelt K&C het gekozen museumbezoek en het vervoer naar de locatie met een bus van het Nationaal Bus Museum.

De kosten voor het vervoer bedragen € 1,50 per leerling en begeleider. Hiervoor ontvangt u een factuur van K&C. Daarnaast worden door het museum of de erfgoedinstelling kosten gefactureerd voor het educatief programma tijdens het museumbezoek. De kosten verschillen per instelling en staan bij het betreffende programma vermeld.

Culturele Mobiliteit – Programmaboekjes 2017-2018