Vooraankondiging Museumcongres Noord-Nederland

Erfgoedpartners, Platform Drentse Musea en Museumfederatie Fryslân organiseren voor de musea uit de drie noordelijke provincies het Museumcongres Noord-Nederland. Dit congres vindt plaats op maandag 2 december in Drachten: Schouwburg De Lawei en Museum Dr8888. Museummedewerkers kunnen inspiratie en kennis opdoen én collega’s van andere culturele instellingen ontmoeten. Het thema is Nieuwe Gezichten. Denk hierbij aan nieuwe bezoekers, nieuwe vrijwilligers, nieuwe doelgroepen (inclusie), nieuwe collectiepresentatie, nieuwe….

Het programma wordt later bekend gemaakt maar noteert u deze bijeenkomst alvast in uw agenda.

Doe mee met de Week tegen de Eenzaamheid

Het gevoel ‘erbij te horen’ en ‘ertoe te doen’ is voor ieder mens een basisbehoefte. Maar steeds meer mensen voelen zich eenzaam. Van jong tot oud. Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het leidt ook tot gezondheidsrisico’s en minder meedoen in de samenleving. Daarom is het zo belangrijk dat we ons blijven inzetten voor mensen die zich eenzaam voelen.

Eén tegen eenzaamheid is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen

Doe mee met de Week tegen de eenzaamheid

Van 26 september tot en met 2 oktober organiseert het actieprogramma een ‘Week tegen de eenzaamheid’. Verbinding staat centraal. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het organiseren of bezoeken van een activiteit.

Wilt u ook een activiteit organiseren? Neem eens een kijkje op de website van Eén tegen eenzaamheid.

Tip: Reizend Erfgoed

In de provincie Groningen bieden diverse organisaties de activiteit ‘Reizend Erfgoed’ aan, waarbij deze organisaties langsgaan op een locatie, zoals een verzorgingstehuis, met historische objecten. Mensen die zelf niet (meer) zo makkelijk ergens naartoe kunnen, komen op deze manier toch in aanraking met erfgoed.

Neem contact op met Erfgoedpartners via info@erfgoedpartners.nl indien u met uw organisatie zoiets wil organiseren tijdens de Week tegen de Eenzaamheid.