2024
Groninger Wind werd in 2023 voor het eerst georganiseerd en was meteen een succes. Veel molengeïnteresseerden kwamen op de bijeenkomst af. Centraal stond de vraag of molens een toekomst hebben. Met andere woorden: zijn ze een lust of een last? Anders dan vorig jaar is Groninger Wind in 2024 een hele dag, met ‘s ochtends twee sprekers. ‘s Middags worden in groepjes die rouleren onder leiding van gespreksleiders verschillende molenonderwerpen besproken.

Datum: 10 oktober 2024
Locaties: CazemierBoerderij Tolbert en de Nieberter Molen
Tijd: 10:00-17:00 uur

2023

Op 6 oktober 2023 vond de eerste Groninger Wind: Een draaiende toekomst voor onze molens plaats. Deze bijeenkomst, een initiatief van het Gilde van (vrijwillige) molenaars (afdeling Groningen), de Molenwerkgroep Oost-Groningen en Erfgoedpartners, werd gehouden in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Het evenement heeft als doel de betekenis van de molens in onze regio te belichten en mogelijkheden voor de toekomst te verkennen. Groninger Wind wordt georganiseerd voor iedereen met een passie voor (Groninger) molens, zoals moleneigenaren, molenaars en molengidsen, erfgoed- en landschapsbehartigers, molenmakers, adviseurs en andere geïnteresseerden.

Tijdens Groninger Wind kwamen verschillende sprekers aan bod die de tijdloze betekenis van molens in onze regio belichtten en de mogelijkheden voor de toekomst verkenden.

Bestanden