Ga terug

1000 jaar Groninger geschiedenis in tien lezingen

Kunst en architectuur als spiegel van de politiek-bestuurlijke en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen in onze provincie.

In tien lezingen neemt drs. Jochem Abbes, regionaal historicus, u mee langs duizend jaar Groninger cultuurgeschiedenis. Aan de hand van voorbeelden uit de kunst en architectuur wordt in elke lezing één eeuw uitgelicht. Per eeuw komen de belangrijkste landschaps- en cultuurhistorische aspecten aan de orde die nodig zijn om “het Verhaal van Groningen” te begrijpen. De lessen zelf worden ook gegeven op een mooie historische locatie: de Doopsgezinde kerk in Sappemeer.

De lezingen hebben een college-achtig karakter: ze worden gegeven aan de hand van beeldmateriaal en ook wordt er achtergrondinformatie (een literatuurlijst en bronnenmateriaal) verstrekt aan de deelnemers. Behalve voor het verdiepen van uw kennis over de provincie willen we met deze cursus het enthousiasme voor de rijke cultuurgeschiedenis van de provincie Groningen versterken. Het niveau is populairwetenschappelijk en voor iedereen toegankelijk. Bekijk de onderwerpen van de lezingen.

De complete lezingenreeks kost € 200,-. Het is ook mogelijk de lezingen individueel te boeken. Aanmelden kan via Erfgoedpartners. Voor meer informatie over de lezingen kunt u contact opnemen met Jochem Abbes via jochemabbes@sisteviator.nl. De lezingen worden gegeven op de dinsdagavonden 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november. Daarna wordt de reeks vervolgd op 7, 14, 21, 28 januari en 4 februari. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van deelname.

De lezing is een samenwerking tussen Erfgoedpartners en regionaal historicus drs. Jochem Abbes van Cultuurhistorisch Bureau Siste Viator uit Bourtange.