Oktober Kindermaand 2023

Oktober Kindermaand is weer voorbij. Hebt u met uw instelling meegedaan aan afgelopen editie? Ga dan nu naar het evaluatieformulier!

Oktober Kindermaand stimuleert kinderen van 4 tot en met 12 jaar in oktober met hun ouders en/of grootouders activiteiten te bezoeken in culturele instellingen. In de weekenden in oktober maken kinderen op laagdrempelige wijze kennis met culturele instellingen door activiteiten waar zij gratis aan mee mogen doen.

Deelname

Instellingen kunnen meedoen door één of meerdere kinderactiviteiten aan te bieden in de weekenden van oktober. Aan ouders en andere begeleiders mag entreegeld worden gevraagd, maar er kan ook voor gekozen worden om hen vrij entree te verlenen.

Jouw instelling aanmelden? Klik op de knop!

Instelling aanmelden

Editie van 2022

In 2022 gaven de burgemeesters het officiële startsein van Oktober Kindermaand. Zij bezochten een school in hun gemeente en lazen een verhaal voor. In 2022 hebben de gemeenten Het grote Niet te vermijden verhalenboek ontvangen waaruit zij een verhaal konden kiezen dat ze graag willen voorlezen. Vanuit Erfgoedpartners is het verhaal van Tjibbe Veldkamp, ‘Wat er gebeurde toen Oele Sjef in een verhaal stopte’ als suggestie gegeven. Het verhaal is geschikt voor leerlingen uit groep 5/6 en gaat over de kracht van een verhaal én de kracht van een kind.

Bekijk hier het overzicht van instellingen in Groningen die in 2022 hebben meegedaan aan Oktober Kindermaand.

Bekijk deelnemers 2022

Samenwerking

Oktober Kindermaand wordt in Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners en in Drenthe door K&C. Hiervoor wordt nauw samengewerkt.

Volg Oktober Kindermaand ook op Facebook  voor leuke nieuwtjes het hele jaar door!