Culturele Mobiliteit helpt scholen om te reizen naar het Groninger Museum en Groningse erfgoedbestemmingen en daar deel te nemen aan een uitdagend programma. Het project ondersteunt scholen bij de organisatie van het bezoek en het vervoer. Een leerkracht kan kiezen uit een bezoek met de Kunstbus of met de Erfgoedbus en reist eenvoudig en betaalbaar naar een instelling in de stad of provincie Groningen.

De onderwijsprogramma’s van Culturele Mobiliteit zijn geschikt voor groep 1 tot en met groep 8 van het Primair Onderwijs. U kunt deelnemen aan Culturele Mobiliteit als uw school op minimaal vijf kilometer afstand van de culturele instelling is gevestigd. U reist met een historische bus van het Nationaal Bus Museum. Het is mogelijk dat uw busrit met andere scholen wordt gecombineerd.

U kunt uw groep aanmelden voor een bezoek aan één van de deelnemende instellingen bij K&C Groningen. Deelnemen kan met één of met meerdere groepen. Na ontvangst van uw aanmelding regelt K&C het gekozen museumbezoek en het vervoer naar de locatie met een bus van het Nationaal Bus Museum.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

De kosten voor het vervoer bedragen € 2 of € 4 per leerling en begeleider. Hiervoor ontvangt u een factuur van K&C. Daarnaast worden door het museum of de erfgoedinstelling kosten gefactureerd voor het educatief programma tijdens het museumbezoek. De kosten verschillen per instelling en staan bij het betreffende programma vermeld.

Voor nieuws en meer informatie kunt u terecht op de website van K&C.