Deze website heeft als doel om (vrijwillige) erfgoedmedewerkers, erfgoedorganisaties en andere geïnteresseerden te informeren over de activiteiten van Erfgoedpartners en heeft tevens de functies van documentatiecentrum voor vakinformatie en archief van onze projecten en activiteiten.

We vinden het belangrijk dat onze website voor iedereen toegankelijk is. Daarom hebben we deze op toegankelijkheid laten onderzoeken volgens de WCAG-standaard (Web Content Accessibility Guidelines). De adviezen uit dit onderzoek hebben we zoveel mogelijk opgevolgd binnen de technische mogelijkheden van deze website.

Acties op betere toegankelijkheid

Zo hebben we in het ontwerp van de website het contrast van tekst en achtergrond verbeterd en voeren we nieuwe informatie zoveel mogelijk in volgens de Europese standaard voor digitale toegankelijkheid. We werken aan het alsnog toegankelijk maken van de belangrijkste informatie die al op de site staat. Onze webredacteuren hebben een training gevolgd over digitale toegankelijkheid. Voor hen en voor toeleveranciers hebben we een handleiding geschreven over toegankelijke webredactie.

Nieuwe website

We ontwikkelen in 2024/2025 een nieuwe website. Daarbij nemen we vanaf het begin toegankelijkheid mee conform de Europese standaard voor digitale toegankelijkheid voor overheidswebsites (EN 301 549). Voor deze nieuw website gaan we een formele toegankelijkheidsverklaring opmaken voor opname in het register op toegankelijkheidsverklaring.nl

Andere websites in beheer

Erfgoedpartners beheert meerdere websites. Wij werken ook bij deze websites aan een betere digitale toegankelijkheid, binnen de technische mogelijkheden van die websites. Als deze websites vernieuwd worden, nemen we vanaf het begin toegankelijkheid mee conform de Europese standaard voor digitale toegankelijkheid voor overheidswebsites (EN 301 549). Ook maken we voor de nieuwe websites een formele toegankelijkheidsverklaring op voor opname in het register op toegankelijkheidsverklaring.nl.

Problemen melden

Wanneer je vragen of opmerkingen hebt over de toegankelijkheid van deze website, bericht ons dan met een mail naar info@erfgoedpartners.nl

We nemen dan zo snel mogelijk contact op.