Bekijk nieuwsbrief in uw browser
alt_textalt_text

ERFGOEDLOPER

Nieuws van Centrum Groninger Taal & Cultuur en Erfgoedpartners

nummer 289 | 03/11/2023

list

In dit  nummer

Beeld header: De Weem Westeremden;
foto: Jelte Oosterhuis
  • Trainingen Reizend Erfgoed
  • Grote operatie collectieregistratie
  • Breien als immaterieel erfgoed
  • Aanmelding cursus erfgoeddocent weer open
  • Museummagazine Noord-Nederland | Noord-Duitsland 2024-2025
  • Orgelagenda
  • Symposium Op zoek naar de oorspronkelijke orgelklank van de Mariakerk te Krewerd
  • Animatiefilm ‘Arp Schnitger zet de toon in Groningen’
  • Erfgoedvrijwilliger: vacature bestuurssecretaris bij Visserijmuseum Zoutkamp
  • Erfgoedvrijwilligersprijs wordt op 1 december uitgereikt
  • Vernieuwde scans Code Diversiteit & Inclusie
  • NICAS Match Day: Museaal onderzoek naar roerend erfgoed – de dynamiek van objecten
  • Erfgoedvrijwilligersregeling Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Aanwinst voor het Berlagehuis
  • Collectie Groningen uitgelicht
column-icon

Column 

Identiteit

Afgelopen week was ik in de Elzas, een prachtig gebied met veel mooie musea, boeken en kunst. Vreemd dat ik dat niet wist, want in mijn hoofd had ik de Elzas vooral verbonden aan de geschiedenis van oorlogen tussen Duitsland en Frankrijk. Een wereld van rampspoed en ellende. De schellen vielen van mijn ogen door het bezoek aan steden en musea: hier werd een ander verhaal verteld over middeleeuwse rijkdom, humanistisch gedachtengoed en mooie architectuur. Voor mijn vertrek had ik me voorgenomen om te ontdekken hoe deze regio zich zou voelen: Duits of Frans of nog weer anders, maar deze vraag bleek bij de museale presentaties die ik heb gezien geheel niet relevant. Deze ervaring sloot aan bij een lezing die ik deze week hoorde over Friese identiteit en het besef Fries te zijn. De spreker benadrukte het feit dat identiteitsbesef vooral gerelateerd is aan de persoonlijke ervaring van mensen in relatie tot mensen die anders zijn. Deze indrukken geven stof tot nadenken in een tijd waarin veel wordt gesproken over identiteit van de regio en de tegenstellingen van stad en platteland. Als erfgoedinstellingen worden we uitgedaagd om hier iets mee te doen, in Groningen nog meer dan elders omdat we het imago van achterstand af willen schudden. Met de ervaringen van afgelopen week in mijn achterhoofd denk ik dat we als erfgoedsector ons niet bezig moeten houden met een Groningse identiteit, maar dat we er vooral goed voor moeten zorgen dat we onze culturele schatten tonen en toegankelijk maken door mooie tentoonstellingen die goed zijn vormgegeven. Investeren in cultuur is dan belangrijker dat het zoeken naar een eigen identiteit.

column-icon Roeli Broekhuis

Trainingen Reizend Erfgoed

Presenteren museumcollecties aan ouderen in zorginstellingen
Reizend Erfgoed is een activiteit waarbij musea op bezoek gaan bij oudere bewoners van zorginstellingen die niet meer in staat zijn om zelf een museum te bezoeken. Om deze activiteit te kunnen uitvoeren, zijn vrijwilligers van erfgoedinstellingen voor het geven van presentaties nodig.
Daarom organiseert Erfgoedpartners twee workshopmiddagen en een intervisiebijeenkomst om eraan bij te dragen dat alle deelnemende musea én nieuwe instellingen die deel willen nemen (weer) goed beslagen ten ijs komen. Dat is de eerste stap. Zodra aan de aanbodkant alles is opgefrist, gaan we de vraag naar deze bijeenkomsten binnen zorginstellingen stimuleren.
 
Wat komt aan bod tijdens deze training?
Hoe presenteer je je collectie buiten je instelling aan een oudere doelgroep? Hoe speel je in op de behoeften van deze doelgroep? Hoe zorg je ervoor dat mensen betrokken blijven? Hoe breng je het gesprek op gang en zorg je voor interactie? Dit en andere zaken ontdekken deelnemers zelf tijdens deze bijeenkomsten, onder andere door middel van rollenspellen.
 
Tijdens de workshop worden de behoeften van de doelgroep verkend en hoe je daar als museum (nog) beter rekening mee kunt houden, wat wel, wat niet, en zelf oefenen in een rollenspel. Denk aan het ontwikkelen van vaardigheden als verstaanbaar spreken, het
vasthouden van de aandachtspanne van de doelgroep en het op gang brengen van een gesprek.

Bent u geïnteresseerd in deze activiteit, werkzaam voor een bij Erfgoedpartners aangesloten organisatie, en nog niet betrokken bij Reizend Erfgoed, dan kunt u zich eveneens aanmelden.
 
Kosten: deelname aan de cursus is kosteloos voor deelnemende instellingen aan het project Reizend Erfgoed.
Aanmelden: Graag uiterlijk vrijdag
1 december via de website 03 | Training Reizend Erfgoed - Erfgoedpartners
Docenten: Kitty Boon en
Agnes van Wijk
Locatie: Raadszaal Berlagehuis, Usquert, Raadhuisstraat 3, Goed bereikbaar met de trein, parkeren is gratis.
Trainingsdagen: woensdag
13 december 2023, woensdag
10 januari 2024
Intervisiebijeenkomst: woensdag
10 april 2024
Maximum aantal deelnemers: 15
 
Meer informatie over de training op de website
 
Meer info over wat Reizend Erfgoed is: Reizend Erfgoed - Reizend Erfgoed (erfgoedpartners.nl)
En voor een overzicht van de deelnemende musea: Home - Reizend Erfgoed (erfgoedpartners.nl)

Beeld: collage deelnemers PKN-gemeente Roodeschool; foto’s: Ellen Havinga

Grote operatie collectieregistratie

Afgelopen maanden zijn 18 musea en stichtingen die collecties beheren overgestapt naar een vernieuwde versie van het collectieregistratiesysteem Axiell Collections. Voordeel is dat het nu eenvoudiger wordt om collecties als linked open data te delen, niet alleen met elkaar maar ook met het publiek. Het was een hele operatie achter de schermen, waarbij medewerkers van de musea hard hebben meegewerkt om ervoor te zorgen dat alle gegevens op de goede plaats terug te vinden zijn. Dankzij financiering van de provincie Groningen was het mogelijk om deze stap te zetten, zonder extra kosten voor de musea en onder begeleiding van Bibi Bodegom, de digitaal erfgoedcoach van Erfgoedpartners.

Erfgoedpartners heeft een gemeenschappelijke licentie voor Axiell, waar organisaties die aangesloten zijn tegen kostprijs gebruik van kunnen maken. U kunt meer informatie krijgen door een mail te sturen naar info@erfgoedpartners.nl

Beeld: docente Bibi Bodegom tijdens een Workshop digitalisering standaarden in collectieregistratie
foto: archief Erfgoedpartners

Breien als immaterieel erfgoed

Komend jaar willen Erfgoedpartners en Centrum Groninger Taal & Cultuur aandacht genereren voor het ambacht breien door musea te vragen hun gebreide objecten te inventariseren. Daarnaast zal aan mensen de gelegenheid worden geboden om historisch breiwerk te laten analyseren. Samen met verhalen van inwoners en historische (lied)teksten en afbeeldingen op schilderijen en prenten willen de organisatoren het ambacht van breien door de eeuwen heen als immaterieel erfgoed een podium geven.

Eerste lezing
Op 11 oktober gaf kostuumhistorica Constance Willems op uitnodiging van Erfgoedpartners en Centrum Groninger Taal & Cultuur in het Berlagehuis een lezing over breien. Aanleiding voor het organiseren van de lezing was de vondst in de stad Groningen door archeologen van een gaaf kinderkousje uit het begin van de 16e eeuw. Het bleek het oudste kousje in Europa. Constance onderzocht de breitechniek en maakte een replica. Zij kwam tot de conclusie dat dit kousje niet alleen oud is, maar ook gemaakt volgens een patroon dat nog niet bekend was. Speurend in de archieven kwam ze op het spoor van de geschiedenis van een bijna verdwenen ambacht: het breien.
Tweede lezing
Er was veel belangstelling voor de eerste lezing van Constance Willems niet in de laatste plaats omdat de bezoekers hun meegebrachte breiwerk met een historisch verhaal mochten laten analyseren op ouderdom en geschiedenis. Daarom organiseren Erfgoedpartners en Centrum Groninger Taal & Cultuur samen met de kostuumhistorica opnieuw een lezing over breien.

Deze keer wordt de lezing gehouden op zaterdag 11 november van 13:30-15:30 uur wederom in het Berlagehuis in Usquert. De entree is gratis.
De lezing gaat, net als de eerste keer, over het onderzoek naar het kousje, maar ook naar de wereld er omheen. Constance zal ingaan op het ambacht breien en op de plaats van deze beroepsgroep binnen de economie door de jaren heen. En ook deze keer kan breiwerk weer door Constance worden geanalyseerd.
 
Aanmelden voor de lezing

Beeld: Portret van Aylcke Huninga, Groningen door Constance Willems

Aanmelding cursus erfgoeddocent weer open

Graag vestigen wij nogmaals de aandacht op de cursus erfgoeddocent.
Op 31 januari 2024 start er (bij voldoende deelnemers) weer een cursus erfgoeddocent. Wie geïnteresseerd is kan zich tot en met 15 december aanmelden.

Deelnemers leren betekenisvolle erfgoededucatieprojecten ontwerpen voor verschillende leeftijdsgroepen. Erfgoed maakt onderwijs spannend en interessant. Het prikkelt zintuiglijk leren, doet een beroep op de verbeelding, stimuleert een onderzoekende en nieuwsgierige houding en legt een verbinding tussen verschillende vakgebieden.
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Van de deelnemers wordt een actieve houding verwacht en de bereidheid om aan zelfstudie te doen.

Een kennismakingsgesprek gaat vooraf aan definitieve opgave. In dit gesprek bespreken we de wensen van de deelnemer en stemmen we verwachtingen af.

Aanmelden voor de cursus erfgoeddocent kan via deze link.

Beeld: in het Groninger Museum;
foto: archief Erfgoedpartners

Museummagazine Noord-Nederland | Noord-Duitsland 2024-2025

De uitnodiging voor deelname aan het Museummagazine Noord-Nederland | Noord-Duitsland 2024-2025 is onlangs naar de musea verstuurd. Aanmelden voor het magazine kan via deze link
 
Hier vindt u ook de uitnodigingsbrief met informatie over bijvoorbeeld de tarieven, die gelijk zijn gebleven aan voorgaande jaren.

Beeld: omslag Museummagazine 2023-2024;
foto: archief Erfgoedpartners

Orgelagenda

Voor het laatste nummer van de digitale Orgelagenda van 2023 (15 december) ontvangt de redactie graag informatie over concerten, die aan het eind van dit jaar worden gegeven. Uiteraard doelen wij dan op orgelconcerten maar ook informatie over andere klassieke muziekconcerten in stad en provincie Groningen rond kerst en/of oud- en nieuwjaar zijn van harte welkom. Informatie kan gemaild worden naar pol@erfgoedpartners.nl.

Vorige uitgaven van de Orgelagenda zijn hier te vinden.

Beeld: omslag Orgelagenda oktober

Symposium Op zoek naar de oorspronkelijke orgelklank van de Mariakerk te Krewerd

Op 8 december wordt in de Mariakerk van Krewerd een symposium gehouden rond het oude orgel van deze kerk. Tijdens deze bijeenkomst, die wordt georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke commissie, wordt een start gemaakt met de zoektocht naar de oorspronkelijke klank van het orgel.
 
Dit instrument is één van de oudste nog bespeelbare orgels van ons land. Zelfs is het instrument van Europese betekenis. Dit relatief kleine orgel verkeert materieel nog voor een belangrijk deel in originele staat. Of de meeste pijpen werkelijk uit het jaar 1531 stammen is niet duidelijk; er zijn tot op heden geen bewijzen gevonden om het met zekerheid aan een bepaalde orgelmaker uit die tijd toe te schrijven. Het zou zelfs kunnen zijn dat het orgel deels nog een oudere oorsprong heeft.

Om hier onderzoek naar te doen, is een comité opgericht waarin een aantal betrokken deskundigen zich heeft verenigd. Tot nog toe is de informatie over dit instrument zeer versnipperd te vinden; om tot een goede inventarisatie te komen moet nog veel onderzocht worden. Het comité wil ook graag een nieuwe publicatie voorbereiden, waarin alles beschreven wordt wat over dit instrument en zijn context bekend is en welke wegen ingeslagen kunnen
worden om het verder zo verantwoord mogelijk te beheren.

Het initiatief voor deze publicatie is ontstaan dankzij de promotie van de architect Wim S. Ros met het boek ‘Fundamentum Organisandi’. In het hoofdstuk over Krewerd toont hij aan dat dit orgel specifiek voor deze kerk ontworpen is; dus ook de klank moet op deze ruimte afgestemd zijn geweest. Lid van de promotiecommissie van Wim Ros was ook Ton Koopman. Hem is toen gevraagd of hij een rol zou willen spelen in de zoektocht naar mogelijkheden de oorspronkelijke klank van het orgel, voor zover dat mogelijk is, weer in de Mariakerk terug te krijgen.

Op vrijdag 8 december aanstaande wordt in samenwerking met de plaatselijke commissie van de kerk van Krewerd een bijeenkomst gehouden, waarin een start wordt gemaakt met de zoektocht naar die oorspronkelijke klank. Ton Koopman zal deze dag een concert geven.

Programma

Aanmelding voor deze bijzondere bijeenkomst kan door storting van
€ 15,00 per persoon op rekeningnummer NL60 RABO 0328 7069 49 van de Mariakerk Krewerd onder vermelding van ‘orgelklank’.

Beeld: front orgel Mariakerk Krewerd;
foto: archief Erfgoedpartners

Animatiefilm ‘Arp Schnitger zet de toon in Groningen’

In het kader van het lesprogramma ‘Kleintje Schnitger’ werd een korte animatiefilm over de orgelbouwer Arp Schnitger ontwikkeld, gemaakt door het Groninger animator-duo John en Sophie Croezen. Deze film heeft een ‘voice over’ van gebarentaal, bedacht en uitgevoerd door leerlingen van de Guyotschool.

Het Kleintje Schnitgerproject is uitgevoerd in een samenwerking
tussen Erfgoedpartners, Groninger Kerken, Binnenstadskerken, Kentalis Guyot, Museum aan de A en Stichting Groningen Orgelstad. Met financiële steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het is een prachtige animatie geworden, de moeite van het bekijken waard.

Beeld: still uit de animatie

Erfgoedvrijwilliger: vacature bestuurssecretaris bij Visserijmuseum Zoutkamp

Op de website erfgoedvrijwilliger.nl staan veel interessante vacatures voor wie zich in de vrije tijd graag inzet voor een erfgoedinstelling. Momenteel zijn staan er 39 vacatures online bij diverse erfgoedinstellingen in de provincie Groningen.

Visserijmuseum Zoutkamp zoekt een nieuwe bestuurssecretaris
Het Visserijmuseum in is de centrale plek in Zoutkamp waar materieel en immaterieel erfgoed samenkomen, van waaruit de cultuurhistorie van Zoutkamp en omgeving beleefd kan worden en waar iedere bezoeker terecht kan voor informatie. Daarmee geeft het museum een impuls aan het toerisme in de regio, de gastvrijheid en de leefbaarheid van het dorp.

Als bestuurssecretaris gaat u taken uitvoeren zoals het notuleren van vergaderingen, beheer van
inkomende en uitgaande correspondentie, het opstellen van een jaarverslag en beleidsplan, verzenden van een nieuwsmagazine en het actualiseren van het vrijwilligersbestand.

De functie vraagt om een gemiddelde tijdsinvestering van 8 uur per week (flexibel in te delen). Het bestuur vergadert één keer per maand in een informele maar taakgerichte sfeer.

Bekijk de vacature
Via de website van Erfgoedvrijwilliger leest u de hele vacature

Bekijk deze en andere vacatures voor erfgoedvrijwilligers in spe op erfgoedvrijwilliger.nl. Vacature plaatsen? Ook dat kan via de website!

Beeld: Visserijmuseum Zoutkamp

Erfgoedvrijwilligersprijs wordt op 1 december uitgereikt

Op 1 december reikt demissionair staatssecretaris Gunay Uslu de Erfgoedvrijwilligersprijs 2023 uit.
Uit 57 aanmeldingen selecteerde de onafhankelijke jury onder leiding van Kathleen Ferrier (Voorzitter Unesco Commissie) de afgelopen tijd drie finalisten. De vrijwilligersteams van Drukkerswerkplaats Gouda, Vertelgenootschap Apeldoorn en Museumbrouwerij de Roos maken kans op de hoofdprijs van €10.000,-. Stemmen kan tot en met 30 november.

Over de Erfgoedvrijwilligersprijs
De Erfgoedvrijwilligersprijs werd in 2020 in het leven geroepen door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als waardering naar de grote groep vrijwilligers uit de erfgoedsector. Staatssecretaris Uslu: ‘Het is belangrijk dat steeds meer mensen zich herkennen in het cultureel erfgoed. En dat ze oog krijgen voor de vele, verschillende verhalen over onze geschiedenis. Daarbij zijn vrijwilligers onmisbaar. Zij maken erfgoed toegankelijk, beleefbaar en ook voor een nieuw publiek waardevol en herkenbaar. Dat is voor mij de betekenis van de Erfgoedvrijwilligersprijs.’
Stem nu
Vanaf nu kan er gestemd worden op de drie finalisten. Kijk op www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stemmen voor de video’s waarin de vrijwilligersteams zich voorstellen en breng uw stem uit vóór 1 december.

Prijsuitreiking
Op 1 december 2023 wordt de winnaar bekendgemaakt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het winnende team ontvangt uit handen van demissionair staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu een cheque van 10.000 euro. De prijs is voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. De nummers twee en drie ontvangen elk een cheque van 5.000 euro, op dezelfde manier te besteden als bij de winnaar.

De uitreiking is toegankelijk voor iedereen die een (gratis) ticket reserveert via de website (zolang de voorraad strekt).

Beeld: de bekendmaking van een eerdere winnaar van de Erfgoedvrijwilligersprijs
 

Vernieuwde scans Code Diversiteit & Inclusie

Code Diversiteit & Inclusie heeft twee scans vernieuwd, namelijk de Beleidsscan en Werkvloerscan. Het gaat om geactualiseerde versies van de vorige scan uit 2019. Er is kritisch naar taal gekeken en er zijn vragen toegevoegd over onderwerpen die in de huidige tijdsgeest relevanter zijn geworden, zoals meerstemmigheid, toegankelijkheid en gelijk-waardigheid. De scans vormen de eerste stap van de Code D&I, namelijk ‘weten waar je staat’.

Organisaties kunnen de instrumenten benutten als 0-meting, maar ook periodiek om de voortgang te monitoren.

Meer informatie

Beeld: diversiteit en inclusie; foto: Museumcontact

NICAS Match Day: Museaal onderzoek naar roerend erfgoed – de dynamiek van objecten

Op 20 november 2023 houdt het Netherlands Institute for Conservation+Art+Science+ (NICAS) de jaarlijkse Match Day. Op deze dag kunnen onderzoekers en fondsen elkaar ontmoeten rondom erfgoedonderzoek en mogelijke samenwerkingsprojecten.

Deze editie heeft als thema Museaal onderzoek naar roerend erfgoed – de dynamiek van objecten. Daarmee richt het zich op de veranderingen die objecten tijdens hun bestaan ondergaan. Hoe verschillen zij vandaag de dag van het moment dat ze gemaakt werden? Welke invloed hebben die veranderingen op de manier waarop we deze objecten waarnemen, ervaren en waarderen? En hoe kunnen we omgaan met deze veranderingen? 

Het NICAS organiseert de dag met verschillende partners om te informeren over de mogelijkheden
die er zijn voor objectgericht onderzoek en de financiering daarvan. De Match Day biedt volop gelegenheid voor onderzoekers van verschillende disciplines en instellingen om ideeën uit te wisselen, samenwerkingspartners te vinden en contact te leggen met fondsen die projecten ondersteunen. 

De Match Day vindt plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en wordt georganiseerd door Netherlands Institute for Conservation + Art + Science + (NICAS), het samenwerkingsverband van TU Delft, Universiteit van Amsterdam, Rijksmuseum en de RCE.

Klik hier voor programma en aanmelding  NICAS Match Day 2023 - NICAS (nicas-research.nl)

Beeld: NICAS Match Day

Erfgoedvrijwilligersregeling Prins Bernhard Cultuurfonds

Van 28 september tot 29 november 2023 kunnen erfgoedorganisaties een aanvraag indienen voor initiatieven die erfgoedvrijwilligers in hun werk ondersteunen.

Deze regeling is voor erfgoedorganisaties, waarvan de vrijwilligers het kloppend hart vormen.

 
De voorkeur gaat uit naar projecten met een educatieve- of digitale insteek, initiatieven die de toegankelijkheid (fysiek, sociaal, digitaal, informatief) van een erfgoedplek vergroten en de aanschaf van apparatuur of materiaal die erfgoedvrijwilligers ondersteunen in hun werkzaamheden.

Beeld: Prins Bernhard Cultuurfonds

Aanwinst voor het Berlagehuis

Oud-raadslid Jaap Nienhuis (Gemeentebelangen) overhandigde vrijdagochtend 3 november twee prachtige zwart-wit foto’s van een raadsvergadering in het Berlagehuis in Usquert aan Roeli Broekhuis, directeur van Erfgoedpartners/ Centrum Groninger Taal & Cultuur. De foto’s zijn gemaakt in 1989, het laatste jaar dat Usquert een zelfstandige gemeente was.

Beeld: overhandiging foto’s door Jaap Nienhuis een Roeli Broekhuis
Foto’s: Thea Pol

Collectie Groningen uitgelicht

Dit tinnen havdala- of besamiembusje (circa 10 cm) was eigendom van het Gronings-Joodse echtpaar Mozes (Maurits) Meijer (1905-1985) en Erna Meijer-De Wolf (1908-2006). Zo’n busje vervult in de Joodse traditie elke week weer een belangrijke rol bij een treurig stemmend moment: het einde van de sabbat op zaterdagavond na zonsondergang.

Bij dit moment, Havdala (de scheiding) genoemd, wordt thuis met meerdere rituelen en gebeden stilgestaan. Een busje kruiden gaat er van hand tot hand, gevuld met bijvoorbeeld kruidnagel, kaneel, munt, rozemarijn, lavendel of een combinatie daarvan. Elke aanwezige ruikt eraan om de ziel te troosten bij het moeilijke afscheid van de
mooiste Joodse feestdag, de sabbat. En om de nieuwe (werk)week vol goede moed in te gaan.

Dit havdala- of besamiembusje is een geschenk van Lea Beeri uit Israël, een dochter van Mozes alias Maurits en Erna. Mozes/Maurits en Erna woonden tot 1951 in Groningen en verhuisden toen naar Israël. Erna wilde op latere leeftijd graag dat het busje zou terugkeren naar haar oude woonplaats Groningen. Tien jaar na haar dood kwamen haar kleinzoon Tal Beeri en diens echtgenote Keren naar Groningen om die wens te vervullen. Lea zelf was verhinderd. Ook namen ze een challekleedje mee.

Tekst: Synagoge Groningen
Beeld: Anton Tiktak, Arte del Norte

Lezing over breien

 

column-icon

11 november

clock

13:30-15:30 uur

column-icon

Berlagehuis
Usquert

RCE Roerend in de Regio - Editie Noord
 

column-icon

13 november

clock

10:00-16:30 uur

column-icon

Museum Belvédère Heerenveen

Platform educatie over Speciaal Onderwijs

column-icon

7 december

clock

9:30-12:15 uur

column-icon

Berlagehuis
Usquert

Trainingen Reizend Erfgoed

column-icon

13 december, 10 januari, 10 april

clock

14:00-16:30 uur

column-icon

Berlagehuis
Usquert

Cursus Erfgoeddocent

column-icon

31 januari

clock

15:00-17:00 uur

column-icon

diverse locaties
Groningen/Drenthe

alt_textalt_text

Erfgoedloper is een uitgave van ERFGOEDPARTNERS en CGTC
Raadhuisstraat 3, 9988 RE Usquert (0595) 74 93 30.
Reacties en kopij: info@erfgoedpartners.nl.

Deze nieuwsbrief kon tot stand komen mede dankzij de jaarlijkse subsidie van de Provincie Groningen.

Wanneer u de Erfgoedloper niet langer wenst te ontvangen,
kunt u dit aangeven door op deze link te klikken.

Let op: als u zich afmeldt, ontvangt u geen enkele mail meer van Erfgoedpartners en Centrum Groninger Taal & Cultuur. Als u zich alleen voor de Erfgoedloper wilt uitschrijven, pas dan uw voorkeuren aan.

U ontvangt deze mail omdat u ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief.

Copyright (C) 2023 Stichting Erfgoedpartners All rights reserved.

Stuur deze mail door naar een vriend
Update profiel

Email Marketing Powered by Mailchimp