Deze e-mail is verzonden door Erfgoedpartners. Hier kunt u deze nieuwsbrief lezen in uw browser.
Beeld: het Schnitgerorgel in Noordbroek; foto: Huisman Media
Beeld: Leo van Doeselaar; foto: Marco Borggreve
Masterclass – Leo van Doeselaar
Martinikerk Groningen

Leo van Doeselaar, titulair-organist van de Martinikerk in Groningen, geeft zaterdag 19 maart 2022 van 10:00 – 14:00 uur een orgelworkshop voor gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en/of vakorganisten.

Iedere deelnemer krijgt een half uur les. De lessen zijn samen met de andere deelnemers. De sfeer is leerzaam en gemoedelijk. Omdat het boven bij de speeltafel niet ruim is kunnen maximaal acht deelnemers aan deze exclusieve masterclass deelnemen.

Voor deelname aan de masterclass kunt u zich per e-mail aanmelden via info@martinikerk.nl. Het zou fijn zijn als u van tevoren aangeeft welk muziekstuk u wilt uitwerken. Deelname kost € 25,-. Passieve deelname (dus niet zelf spelen) kost € 5,-.

Datum: 19 maart
Tijd: 10:00 – 14:00 uur
Beeld: Matthias Havinga; foto: eigen foto
Bachnachtconcert bij kaarslicht
Lutherse kerk Groningen
Matthias Havinga


Matthias Havinga uit Amsterdam speelt op 21 maart een Bachprogramma bij kaarslicht en zal daarbij het barokorgel van de Lutherse kerk laten horen.
Een van Nederlands bekendste jonge organisten, Matthias Havinga, speelt een Bachprogramma bij kaarslicht en zal daarbij het barok-orgel van de Lutherse kerk laten horen. Daarbij zit het publiek weer in ‘intieme setting’ rondom het orgel. Op de 21e maart vieren we de geboortedag van Johann Sebastian Bach (geboren op 21 maart 1685). Op het programma dus werken met deze componist in het middelpunt.

Programma
Johann Sebastian Bach  (1685-1750) Praeludium et Fuga e-moll BWV 533    Concerto a-moll BWV 593   (Allegro) – Adagio cantabile – Allegro Transcriptie van het Concerto in a-moll RV 522 van Antonio Vivaldi (1678-1741)   Piece d’Orgue BWV 572   Schübler Choräle Wachet auf, ruft uns die Stimme BWV 645 Wo soll ich fliehen hin / Auf meinen lieben Gott BWV 646 Wer nur den lieben Gott lässt walten BWV 647 Meine Seele erhebet den Herren BWV 648 Ach, bleib bei uns, Herr Jesu Christ BWV 649 Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter BWV 650 Praeludium et Fuga a-moll BWV 543   

Na afloop bieden de Vrienden van de Lutherse kerk u een glas wijn aan.

Datum: 21 maart
Tijd: 21:30 uur
Entree: €10,- en €8,- voor donateur/vriend SVLK
Beeld: kerk Noordbroek, foto: HuismanMedia
Orgelconcert Noordbroek
Kerk Noordbroek
Peter Westerbrink


Op zaterdag 26 maart opent Peter Westerbrink een nieuwe serie concerten op het Arp Schnitgerorgel in Noordbroek. Hij koos voor een Bachprogramma, niet verwonderlijk gezien Bachs geboortedag op 21 maart. En natuurlijk als een kleine compensatie voor het niet-doorgaan van het traditionele Nieuwjaarsconcert op 1 januari.

Hoekpunten in het programma zijn de bruisende Toccata in C (BWV 564) en het dramatische Praeludium und Fuge in h (BWV 544). Bachs zesde Triosonate en het Concerto in d en een koraalfantasie over ‘Wie schön leuchtet der Morgenstern’ vormen de andere ingrediënten in dit programma van geliefde Bachwerken.
Denk u om warme kleding.

Datum: 26 maart
Tijd: 20:00 uur
Entree: €12,50 en €7,50 voor jongeren tot 16 jaar en studenten. U kunt eventueel kaarten vooraf bestellen, Tickets orgelconcert Noordbroek 26 maart 2022,in de kerk kunt u pinnen.
Buiten de orgelconcerten wijzen wij onze lezers graag op concerten waarvan wij vermoeden dat u daarvoor belangstelling heeft:
Matthäus Passion en scène
Petrus & Pauluskerk Loppersum; Akerk Groningen
Luthers Bach Ensemble: solisten en koor


Het Luthers Bach Ensemble presenteert wederom een semiscenische uitvoering van Bachs Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Uit het hoofd zingende solisten en koorzangers zorgen voor een directe interactie met elkaar en het publiek. Regisseur is Marc Pantus, dirigent is Tymen Jan Bronda. 
In de semiscenische presentatie van het Luthers Bach Ensemble hebben de solisten en het koor dagelijkse kleren aan en zingen ze uit het hoofd. Daardoor wordt de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek groter. Gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie. 

Uitvoerenden 
Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barokorkest); Roder Jongenskoor | Marc Pantus (regie) | Tymen Jan Bronda (artistieke leiding); Benedict Hymas (Evangelist) | Marc Pantus (Christus)| Agnes van Laar & Cressida Sharp (sopraan) | Tobias Segura Peralta & David van Laar (altus) | William Knight (tenor)| Matthew Baker (bas)

Vrijdag 18 maart 19:30 uur Petrus & Pauluskerk Loppersum (uitverkocht)
Zaterdag 26 maart 19:30 uur Akerk Groningen
Zondag 27 maart 14:30 uur Akerk Groningen

Info en kaartverkoop
www.luthersbachensemble.nl 
Boekhandel Godert Walter Groningen | Boekhandel Daan Nijman Roden en UMCG | Wereldwinkel Loppersum | CIGO Appingedam | Boekhandel van der Velde Sneek
MAART                            
Ga direct naar alle orgelconcerten
  
19 maart Masterclass Leo van Doeselaar 10:00 – 14:00 Groningen Martinikerk
21 maart Matthias Havinga 21:30 Groningen Lutherse kerk
26 maart Peter Westerbrink 20:00 Noordbroek Kerk
 
De redactie van de Orgelagenda heeft geprobeerd een zo’n compleet mogelijk overzicht te geven van de concerten die de komende weken staan gepland. Voor de meest recente informatie kunt u vaak ook terecht op de websites van de orgelcommissies. U kunt informatie over orgelconcerten in Groningen en Ostfriesland altijd sturen naar info@erfgoedpartners.nl.
Deze e-mail is verzonden door Erfgoedpartners.
U ontvangt deze mail omdat u ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief.

Ons adres is:
Stichting Erfgoedpartners
Lopende Diep 8
9712 NW, Groningen
info@erfgoedpartners.nl

U kunt hier ons adres toevoegen aan uw adresboek

U kunt hier uw voorkeur aanpassen, of hier uitschrijven.
Let op: als u zich afmeldt, ontvangt u geen enkele mail meer van Erfgoedpartners. Als u zich alleen voor de Orgelagenda wilt uitschrijven, pas dan uw voorkeuren aan.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Erfgoedpartners · Lopende Diep 8 · Groningen, Gr 9712 NW · Netherlands