Deze e-mail is verzonden door Erfgoedpartners.                                                            Bezoek de website
Kamerkoor Tiraña

Stabat Mater van František Tůma en werken van Heinrich Schütz en
Gregorio Allegri

Passieconcert Kamerkoor Tiraña onder leiding van Tymen Jan Bronda met medewerking van Robert Koolstra (barok-orgel)

Een muzikale voorbereiding op Pasen met op Goede Vrijdag 19 april Kamerkoor Tiraña in de Lutherse Kerk in Groningen en op Stille Zaterdag 20 april in de Jacobuskerk in Zeerijp. Met medewerking van organist Robert Koolstra.

Kamerkoor Tiraña heeft een Passieprogramma opgezet rond het Stabat Mater van František Tůma (1704-1774). Deze kern van moederlijke smart wordt omgeven door werken uit de paastijd van de grote meester Heinrich Schütz (1585-1672) en zijn Italiaanse tijdgenoot Gregorio Allegri (1582-1652). Van Schütz wordt een aantal motetten gezongen. Van Allegri staan zijn lamentaties voor Stille Zaterdag op het programma. Een harmonische oase in dit verder schurende en van schrijnende weeklagen doordrenkt programma.
Met de samenstelling van dit afwijkende passieconcert, wil Tiraña laten horen dat er rond het thema van de Passie muzikaal meer te halen is dan alleen de bekende Passionen.
Robert Koolstra bespeelt het orgel.

19 april 2019 – Goede Vrijdag – Lutherse Kerk Groningen
20 april 2019 – Stille Zaterdag – Jacobuskerk Zeerijp
Entree: gratis, collecte na afloop.

Luthers Bach Ensemble

Paascantate Denn du wirst meine Seele nicht in der Hölle lassen van Johann Ludwig Bach (1677-1731)
Luthers Bach Ensemble en cantor-organist Tymen-Jan Bronda

Het Luthers Bach Ensemble bestaat uit klein-koor, solisten en barokorkest. Medewerking wordt verleend door Antje van der Tak, sopraan, David van Laar, altus, Gerben Bos, tenor en Michiel de Vries, bas.

De zogenaamde Meiniger Bach, Johann Ludwig, schreef dit ontroerende werk voor het hoogfeest van Pasen. Hij opent met koper en pauken, in een soort Intrada, waarna de sopraan bijna lieflijk-naïef reciteert. Dan volgen kleine delen elkaar rap op; ze kunnen nauwelijks aria's genoemd worden, maar zijn wel expressief geschreven. Op een duet voor vrouwenstemmen - met ‘Schwarze Todesmacht’ - volgt direct met trompetten ene al triomfantelijk 'Entsetzet euch nicht', want de ‘Gekreuzigte ist nicht hier’, eindigend in een mooi en effectief diminuendo. Er is zelfs een iets melancholiek deeltje, een duet waarin ‘Tod, Teufel en Sünde’ de muziek kleuren. Een bijzondere Paascantate waarin veel te beleven valt! Voorganger is ds. Maren Overbosch.

21 april – Eerste Paasdag, aanvang 10:00 uur
Entree is vrij (er is wel een collecte). 
Lutherse Kerk, Haddingestraat 23, Groningen


Meer informatie: www.elgg.nl en www.binnenstadskerken.nl.

Deze e-mail is verzonden door Erfgoedpartners.

U kunt hier uw voorkeur aanpassen, of hier uitschrijven.
Let op: als u zich uitschrijft ontvangt u geen enkele e-mail meer van Erfgoedpartners. Als u zich alleen voor de Orgelkalender wilt uitschrijven, pas dan uw voorkeuren aan.

Email Marketing Powered by Mailchimp