Ga terug

Workshop ‘presenteren aan een kwetsbare (oudere) doelgroep’

Workshop ‘presenteren aan een kwetsbare (oudere) doelgroep’

In het kader van het project Reizend Erfgoed organiseert Erfgoedpartners de workshop ‘presenteren aan een kwetsbare (oudere) doelgroep’. Aan de hand van theorie en praktijk legt Hubert Luymes, kunstreiziger en museumdocent, uit hoe museumobjecten aan deze doelgroep kunnen worden gepresenteerd.

Reizend Erfgoed is een project waarbij een erfgoedinstelling met een tiental objecten uit de niet-kwetsbare collectie een zorginstelling bezoekt. De objecten worden niet alleen getoond aan de inwoners van de zorginstelling, maar mogen ook door hen worden aangeraakt. Dit prikkelt de zintuigen en stimuleert het cognitieve vermogen. De associaties die de objecten teweeg brengen zijn uitgangspunt voor het dialoog tussen de bewoners onderling en met de medewerkers van de erfgoedinstelling. Op deze manier hebben inwoners, die niet meer in staat zijn om zelf een museum te bezoeken, toch een museale ervaring.

Praktische informatie
De workshop is op woensdag 27 maart 2019 van 10:00 tot 13:00 bij Erfgoedpartners. In het eerste deel van het programma wordt de theorie behandeld. Na de pauze komt de praktijk aan bod. Wij vragen dan ook aan de erfgoedinstellingen om een object mee te nemen (dit hoeft niet per sé een museaal object te zijn), zodat aan de hand van dat object het presenteren kan worden geoefend.

Deze workshop is niet alleen voor de deelnemende erfgoedinstellingen aan het project Reizend Erfgoed, maar ook voor andere erfgoedinstellingen die geïnteresseerd zijn in werken met een kwetsbare (oudere) doelgroep.

Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Er is plaats voor maximaal 20 personen. Deelname aan deze workshop is voor de zeven aan Reizend Erfgoed deelnemende instellingen gratis. Voor de overige instellingen die wel lid zijn van het Museumhuis maar geen deelnemer aan Reizend Erfgoed, bedraagt de deelname €25. Niet-leden betalen € 50.

 

Aanmelden