Ga terug

Verkiezingsdebat Cultuur

In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart wordt op 7 maart in de concertzaal van VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7 in Groningen een verkiezingsdebat gehouden. Inmiddels hebben zich al een kleine vijftig belangstellenden aangemeld. Die avond gaan vertegenwoordigers van politieke partijen aan de hand van prikkelende stellingen over cultuur onder leiding van presentator Marcel Nieuwenweg met elkaar in debat. De stellingen worden per thema ingeleid door een vertegenwoordiger uit het culturele werkveld.

Het debat zal ingaan op het belang van cultuur voor de leefbaarheid van gebieden. Partijen worden uitgedaagd om na te denken over hun eigen cultuurbeleid. Zou dit niet een belangrijk onderdeel moeten zijn van het collegeakkoord? Het debat biedt organisaties de gelegenheid om te vernemen hoe partijen denken over cultuur en samenleving.

Het verkiezingsdebat cultuur, een initiatief van Erfgoedpartners, Biblionet, Libau Steunpunt Cultureel Erfgoed, Centrum Groninger Taal en Cultuur, Verhalen van Groningen en Stichting Kunst & Cultuur, begint om 20:00 uur maar het publiek is al vanaf 19:30 uur welkom.

Datum  : donderdag 7 maart 2019
Tijd        : 20:00 – 22:00 uur
Locatie : VRIJDAG, Sint Jansstraat 7, Groningen

AANMELDEN