Tijdens de opening van de Orgelzomer Groningen 2019 is door Erfgoedpartners de gids ‘In de voetsporen van Schnitger: een reis door de Groningse en Nedersaksische orgeltuin’ gepresenteerd.

Voor veel mensen zijn ze nog verborgen. Toch zijn ze te vinden in steden, dorpen en dorpjes in Groningen en Noord-West-Duitsland: prachtige monumentale orgels. Wat is de geschiedenis van deze eeuwenoude instrumenten en de vaak nog oudere kerken waar ze in staan en wie heeft ze gebouwd? Ontdek het in deze gids, die u door dit rijke orgellandschap leidt.

Groningen en Noord-West-Duitsland vormen een unieke orgeltuin. Vanaf de zestiende eeuw hebben hier vele grote orgelbouwers gewerkt, en in opdracht van stads- en kerkbesturen en welvarende families prachtige orgels gebouwd. De bekendste onder hen is Arp Schnitger, die rond 1700 in het gebied van Hamburg tot Groningen werkte.

Deze gids nodigt uit om in de voetsporen van Schnitger en de andere orgelbouwers de orgels ook eens in het echt te bezoeken.

Het boekje is in het Duits vertaald ‘In den Fußspuren Schnitgers’ en in het Engels ‘In the footsteps of Schnitger’.
De gids wordt u nu gratis aangeboden en is hieronder te bestellen. U kunt de gids ophalen bij Erfgoedpartners (Lopende diep 8, Groningen) of tegen portokosten laten verzenden.

 

 

Erfgoedpartners heeft tegenwoordig een webshop waarop onder andere dit product te bestellen is: https://erfgoedpartners.nl/webshop/