Ga terug

Oktober Kindermaand 2020

In dit bijzondere jaar waarbij veel culturele instellingen beperkt open zijn, organiseert Erfgoedpartners toch Oktober Kindermaand in Groningen. Hoewel minder instellingen kinderen kunnen ontvangen, is het belangrijk dat zij ook nu de wereld van kunst en erfgoed ontdekken. Vooral omdat cultuur kan helpen om de wereld en je eigen omgeving op een andere manier te bekijken.  

Stickerkaarten
Ook dit jaar zijn er op alle basisscholen in de provincie speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze een prijsje.

Voedselbankkaarten
In 2020 zijn de voedselbanken in Groningen ook weer betrokken bij Oktober Kindermaand. De speciale kaart geeft één volwassene recht op vrij entree voor een Oktober Kindermaand-activiteit.

Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Aan Oktober Kindermaand doet weer een keur aan instellingen mee. Het programma is te raadplegen via www.kindermaand.nl.

Oktober Kindermaand is inmiddels voor scholen en culturele instellingen een begrip geworden. Voor culturele instellingen als musea bijvoorbeeld, die vaak door vrijwilligers worden geleid, is het evenement een prachtige middel om aan educatie te doen.

Het evenement wordt in Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners. Organisatie is mede mogelijk dankzij de inzet van gemeenten, de culturele instellingen en de scholen.