Ga terug

Erfgoed aan tafel

Het heeft een aantal jaren geduurd maar dit jaar kunnen wij weer een Erfgoed aan tafel organiseren. De opzet van deze bijeenkomst is eenvoudig: een lezing van ongeveer een uur over een actueel onderwerp in de erfgoedsector, gelegenheid om vragen te stellen en aansluitend een maaltijd.

Het onderwerp is deze keer Cultureel Erfgoed in de Ouderenzorg. Sprekers zijn Jenny van Doorn en Ellen Havinga. Jenny doet onderzoek naar robotdienstverlening in de zorg (bijvoorbeeld inzet van Groningstalige robot bij dementerende ouderen). Ellen deed voor de Master Healthy Ageing Professional aan de Hanzehogeschool onderzoek naar de betekenis van cultureel erfgoed voor de Positieve Gezondheid vanuit het perspectief van ouderen in langdurige zorg. De ouderen namen deel aan Reizend Erfgoed: een erfgoedactiviteit van Erfgoedpartners waarbij verhalen van vroeger en erfgoedobjecten centraal staan. Ellen bespreekt haar bevindingen met als doel de toegankelijkheid van erfgoed te vergroten en de betekenis van het verleden in te zetten om de Positieve Gezondheid van ouderen te versterken.

Via een speciale website (onderdeel van de website van Erfgoedpartners) kunnen musea en verpleeghuizen worden gekoppeld en kan een programma worden geboekt via ons webshopsysteem. https://erfgoedpartners.nl/sites/reizend-erfgoed/

Sprekers: Ellen Havinga en Jenny van Doorn
Datum: 17 maart 2023
Tijd: 16:00 – 19:00 uur
Locatie: Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Beeld: Reizend Erfgoed in De Pelster in Groningen; foto: Elmer Spaargaren