Werkbijeenkomst musea en nieuwe gemeenten

De gemeentelijke herindeling is een goede aanleiding voor een heroriëntatie op de relatie met de gemeente en de collega-musea. Daarom organiseert Erfgoedpartners een werkbijeenkomst.

Uitgangspunt voor de bijeenkomst is de handleiding In Samenspraak, suggesties voor het gesprek tussen musea en gemeenten die Marijke van den Esschert in 2015 schreef in opdracht van het Landelijk Overleg Museumconsulenten, de Museumvereniging en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Hoe kun je een goede relatie opbouwen met de nieuwe gemeente, als individueel museum en in samenwerking met de collega musea die nu onder de grotere gemeente vallen? Hoe kun je je als museum ontwikkelen tot  een waardevolle gesprekspartner van de nieuwe gemeente? Met deze vragen gaan we aan de hand van een case de slag, plenair en – afhankelijk van de opkomst – in kleiner verband.

Docent
Marijke van den Esschert is eigenaar van Publikum en werkt als adviseur bij Processpecialisten. Eerder werkte zij onder meer als stafmedewerker bij verschillende musea en bij het Centrum Publieksparticipatie van Verkeer en Waterstaat . Haar expertise omvat onder meer: musea en cultureel ondernemerschap, participatie en co-creatie van publiek en stakeholders, project- en procesmanagement, verandermanagement, kennismanagement en schrijven en redigeren.

Voor wie
De werkbijeenkomst is bedoeld voor de deelnemers van het directeurenplatform en ook voor vertegenwoordigers (bestuursleden/coördinatoren) van andere musea in de provincie Groningen, die behoefte hebben om met collega’s na te denken over de ontwikkeling van een constructieve relatie met de nieuwe gemeente.

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 15
Kosten: € 40,- per persoon  (inclusief koffie/thee en lunch en het boekje ‘In Samenspraak’)
Aanmelden uiterlijk 12 februari 2019

Doelgroep: de deelnemers van het directeurenplatform en vertegenwoordigers en ook van andere musea in de provincie Groningen die behoefte hebben om met collega’s na te denken over de ontwikkeling van een constructieve relatie met de nieuwe gemeente.

Duur: Aanvang: 9.30 uur (inloop met koffie vanaf 9.15 uur), lunch 13.00 – 14.00 uur

Kosten: € 40

Datum: 15 februari 2019

Aanmeldformulier

Aanmeldingsformulier Cursussen 2018-2019