Ga terug

Archeologielezing “Land van Wierden” door Ben Westerink

Publiekslezing Archeologie

Land van wierden

Museum Wierdenland Ezinge
8 februari

Op 8 februari geeft oud-hoogleraar neurowetenschappen Ben Westerink (76 een lezing in Museum Wierdenland in Ezinge over de wierden langs de kuststrook van Groningen. Dit is de tweede lezing in een serie van drie archeologielezingen, die Erfgoedpartners deze winter organiseert in samenwerking met het platform Archeologie en publiek, Biblionet Groningen en natuurlijk met de sprekers. Lees meer
Ben Westerink is auteur van het onlangs verschenen boek ‘Wierdenlandschap’, waarin hij een overzicht geeft van het monumentale Noord-Groningse landschap.

Wierden werden ooit opgeworpen om de bewoners langs de noordkust tegen de stormvloed te beschermen. De kuststrook van Groningen ligt er nog altijd mee bezaaid. We tellen er vele honderden. Wierden zijn er in allerlei afmetingen en verschijningsvormen. Van grote dorpswierden met veel nieuwbouw tot bescheiden verlaten huiswierden die alleen bij een lichte nevel goed zichtbaar zijn. Tijdens de lezing gaan we op zoek naar de hoogtepunten van het wierdenlandschap. Na de lezing, die ongeveer een uur duurt, is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.

Praktische informatie
De lezing wordt gehouden op woensdag 8 februari 2023 in Museum Wierdenland, Van Swinderenweg 10, 9891 AD Ezinge.
Aanvang van de lezing: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Er wordt geen entree geheven, aanmelden is verplicht

Thuis de lezing volgen kan ook. Biblionet Groningen streamt de lezing live via youtube.com/groningsebibliotheken

Na bewerking is de liveregistratie van de lezing te zien via het YouTubekanaal van Erfgoedpartners. Zodra de registratie beschikbaar is, wordt een linkje geplaatst op www.erfgoedpartners.nl en in Erfgoedloper, de digitale nieuwsbrief van Erfgoedpartners/CGTC.