Ga terug

Talent aan Tafel

Hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt in je museum, kerk, molen, bibliotheek of theater? Wat maakt een expositie toegankelijker voor dove bezoekers, hoe zou je blinde of slechtziende bezoekers een waardevolle rondleiding kunnen geven in je molen en hoe ontvang je bezoekers met een hoge gevoeligheid voor prikkels?  

Hierover gaat de lezing die Nynke Feenstra zal geven tijdens Talent aan Tafel, een bijeenkomst waar jong talent de gelegenheid krijgt zichzelf te presenteren. De roep om een ‘inclusieve’ of ‘toegankelijke’ erfgoedsector klinkt overal, maar wat houden deze termen precies in en hoe breng je het in de praktijk? In haar lezing biedt Nynke Feenstra op een praktische manier inzicht in deze actuele discussie. Ze laat zien hoe je met kleine (kosteloze) stappen al kunt bijdragen aan een meer inclusieve ervaring voor je bezoekers, zodat iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt in jouw organisatie.

Nynke Feenstra zet zich sinds 2013 in voor het verbeteren van de toegankelijkheid van musea, in het bijzonder voor doven. Als consultant adviseert en informeert ze mensen en organisaties over het onderwerp toegankelijkheid. Op basis van haar ervaringen in musea is ze een (parttime) promotieonderzoek gestart aan de Universiteit Leiden waar ze ook werkzaam is als wetenschappelijk docent bij Kunstgeschiedenis.

Vanaf 2015 organiseerde Erfgoedpartners enkele keren per jaar Erfgoed aan Tafel voor erfgoedinstellingen en andere belangstellenden: een lezing door iemand uit de erfgoedwereld, gevolgd door een maaltijd. Talent aan Tafel is een aanpassing van dit concept, waarmee we talentontwikkeling willen ondersteunen door jong talent een podium te bieden.

Kosten: € 20,- per persoon voor de maaltijd.

Datum: 17 oktober 2019, 16:00 tot 19:00 uur

Locatie: Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Aanmelden