Ga terug

Platform Educatie

Op 1 juli van 14 tot 16 uur vindt het Platform Educatie plaats in het Berlagehuis in Usquert.  U kan zich aanmelden via info@erfgoedpartners.nl.

Het platform educatie staat in het teken van de Onderwijscanon van Groningen. Deze is op dit moment in ontwikkeling. Zowel het erfgoedveld als het onderwijsveld zijn nauw betrokken bij de realisatie van dit omvangrijke project. De onderwijscanon is bedoeld voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Programma

13.30 uur: Inloop

14.00 uur: Start /Welkom

14.15 uur: Gastspreker Inger van Til (Projectleider Onderwijscanon van Groningen). Inger vertelt over de ontwikkeling van de canon, de gekozen canonvensters en legt uit hoe erfgoedorganisaties kunnen bijdragen aan het proces en het resultaat.

15.00 uur: Pauze

15.10 uur: Gastspreker Koos Sikkema ( Docent geschiedenis Gomaruscollege, lid van expertgroep Onderwijscanon van Groningen en betrokken bij de actualisatie van de kerndoelen Mens & Maatschappij). Koos legt uit wat het belang van de Onderwijscanon van Groningen is voor leerlingen en docenten. Daarnaast geeft hij tips over aansprekende werkvormen voor pubers die je kunt verwerken in bezoeklessen.

15.55 uur: Vragenronde

16.00 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje

Praktische informatie

1 juli 2024
Locatie: Berlagehuis (Raadhuisstraat 3, Usquert)
Tijd: 14 uur – 16 uur

In verband met koffie/thee, hapjes en drankjes, horen we graag of je aanwezig bent. Aanmelden kan via info@erfgoedpartners.nl.

Datum: 1 juli 2024 14:00