Ga terug

Lezing: Middeleeuwse malaria in Nederland

Deze lezing stond oorspronkelijk gepland voor 16 december 2021. In verband met de aangescherpte maatregelen is deze verplaatst naar 2 maart 2022.

Middeleeuwse malaria in Nederland. Nieuw onderzoek naar een oude ziekte

Door: Rachel Schats Universitair docent (Universiteit Leiden)

Malaria wordt veelal gezien als een tropische ziekte, maar ook in Nederland veroorzaakte deze infectie tot 1950 grote gezondheidsproblemen. Helaas is er nog weinig bekend over deze ziekte in de Middeleeuwen, waardoor we mogelijk een verkeerd beeld hebben van ziekte en gezondheid in deze periode. In deze lezing gaat universitair docent dr. Rachel Schats (Universiteit Leiden) in op hoe we malaria in het verleden kunnen bestuderen en zullen de eerste resultaten worden gepresenteerd. Dit mede aan de hand van Groningse vondsten.

Aanmelden en praktische informatie

Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

De toegang is gratis. Aanmelden verplicht.

Live streaming via Facebook

  • Dankzij de samenwerking met Biblionet is deze lezing in elk geval op het aangekondigde tijdstip digitaal te volgen via een livestream op facebook.com/groningsebibliotheken

Op locatie met publiek?

  • Als de coronamaatregelen het toelaten vindt deze lezing ook op locatie plaats met publiek. Reserveren is verplicht.
  • Wie heeft gereserveerd ontvangt één week voor de lezing bericht over doorgang of niet, via het mailadres waarmee de reservering is gedaan.

Registratie via YouTube

  • Na afloop komt de opname van de lezing ook via YouTube beschikbaar. Zodra deze online staat volgt een aankondiging in de nieuwsbrief de Erfgoedloper en op deze website.

Datum: 2 maart 2022

Locatie: Noordelijk Archeologisch Depot, Nuis