Ga terug

Dag van de Digitalisering 2022

In één dag kennis en ideeën opdoen om de digitaliseringsgraad van je collectie en organisatie weer een stap verder te brengen. Dat kan tijdens de Dag van de Digitalisering. Hoe richt je een erfgoedwebsite zo in dat het echt voorziet in de behoefte van je doelgroep? Hoe regel je de auteursrechten als je de collectie online wilt delen? Wat is het nut van een informatieplan en hoe verbeter je de kwaliteit van je data zodat online delen mogelijk wordt? Hoe bewaar je opgenomen interviews? Deze en andere digitaliseringsvraagstukken komen aan bod in drie rondes met kennissessies en een intensieve workshop.

Download het volledige programma.

Aanmelden graag voor 16 november 2022 door middel van het aanmeldformulier.

Doelgroep: Voor iedereen die (als vrijwilliger of betaald) met erfgoed werkt: bestuurders, beleids- en plannenmakers (om plannen aan te scherpen en nieuwe plannen uit te broeden), voor medewerkers die zich bezighouden met educatie en participatie en voor mensen die digitaliseren of met collecties werken. Schroom niet om u met meerdere mensen uit één organisatie op te geven.

Duur: Van 9.30 uur tot 16.45 uur (inloop vanaf 9.00 uur)

Docent(en): Diverse sprekers

Kosten: Inclusief lunch: € 40,- incl. BTW voor aangeslotenen, € 50,- incl. BTW voor niet aangesloten instellingen.

Datum: 25 november 2022

Locatie: Provinciehuis Groningen, Sint Jansstraat 4, Groningen (Gratis parkeren in de parkeergarage van het provinciehuis)

Bijzonderheden:

De Dag van de digitalisering wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds voor Cultuurparticipatie en de Provincie Groningen.

Maximum aantal deelnemers: Het aantal plaatsen is beperkt: reageer snel.

Datum: 25 november 2022

Locatie: Provinciehuis Groningen, Sint Jansstraat 4, Groningen (Gratis parkeren in de parkeergarage van het provinciehuis)

Aanmelden

Bestanden