Ga terug

Spinbarg – Groningse volksverhalen op de Familietrouw

Tot 22 oktober ziet en hoort u 12 verhalen, verbeeld door Groningse filmmakers, kunstenaars en muzikanten in het ruim van de Familietrouw, het museumschip van het Veenkoloniaal Museum. In het authentieke roefje, de vroegere leefruimte van de schippersfamilie, kunt u luisteren naar Arnold Veemans muzikale vertolking van het verhaal van de Dollard, ‘Ol Tjoard’.

Tijdens de verhalentournee organiseert Spinbarg, met erfgoedinstellingen en bewoners uit het gebied, tal van activiteiten rond Groningse volksverhalen.

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 september ligt de Familietrouw naast het gemeentehuis in Wedde. Op zaterdagmiddag kunt u meedoen aan een wandeling van burcht Wedde naar de Giezelbaarg met verhalen, muziek en poëzie. Op zondagmiddag zijn er rondvaarten door Wedderbergen met muziek van Marlene Bakker en Bernard Gepken en verhalen van Henk Opheikens.

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 september ligt de Familietrouw in Termunterzijl.

Van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober ligt de Familietrouw in Briltil en kunt u de voorstelling aan boord bezoeken.

Op 3 en 4 oktober ligt Spinbarg in de haven van Leek.

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober ligt de Familietrouw in het haventje van Warffum.

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober ligt de Familietrouw in Zoutkamp, aan de kade voor het Visserijmuseum, Reitdiepskade 11.

Van vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober ligt de Familietrouw in Stadskanaal, ter hoogte van de Eurobrug.

Voor meer informatie en een actueel programma kunt u terecht op http://www.spinbarg.nl/

Materiaal Wedde:

Vaartochten Wedderbergen

Poster Wedde

Wandelen naar de Giezelbaarg

Persbericht Wedde

Materiaal Termunterzijl:

Persbericht Termunterzijl