Ga terug

Doolhoofd: muzikaal kindertheater

Doolhoofd

Muzikaal kindertheater voor kinderen van 6 – 12 jaar

Een minotaurus, Ariadne en een bolletje wol. Samen komen ze terecht in een reusachtig doolhoofd. Het ORGEL speelt de rode draad

Zaterdag 4 november 2017
11:00 uur           Groningen, Concertzaal Vrijdag, Sint Jansstraat 7
16:00 uur           Wildervank, Grote Kerk, Raadhuisstraat 8
Toegang: kinderen € 7,50, begeleiders € 2,50

Doolhoofd is een muzikale voorstelling van Stichting Voor de Wind. Muziektheater voor kinderen en (groot)ouders over de Minotaurus, vol muziek en avontuur, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor het orgel. De voorstelling vindt plaats in het kader van het Schnitgerfestival Groningen en is een samenwerkingsproject van Schnitgerfestival, Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank en Erfgoedpartners. Samen organiseren ze deze voorstelling om het orgel op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen. Er zijn twee voorstellingen op zaterdag 4 november; ’s ochtends in Groningen bij Vrijdag en ’s middags in de Grote Kerk in Wildervank.

Oktobermaand Kindermaand: Korting op entree Doolhoofd
Kinderen met een volle stempelkaart van Oktobermaand Kindermaand, hebben recht op een kortingsbon voor Doolhoofd. Met de kortingsbon ontvangen ze € 2,50 korting bij aankoop van een toegangskaartje voor Doolhoofd aan de kassa.

Doolhoofd; muzikaal heldendrama met het orgel in een hoofdrol

Theseus is een held.
Tenminste, dat denkt iedereen.
Maar dan staat hij oog in oog met de monsterlijke Minotaurus…
Ariadne vindt avonturen onzin.
Tenminste, dat denkt ze.

Maar dan staat ze oog in oog met Theseus…

Samen komen ze terecht in een reusachtig doolhof. Met als enige wapen een bolletje rode wol. Zullen ze het raadsel ontwarren? Of is verdwalen eigenlijk zo gek nog niet.

Affiche Doolhoofd