Cursussen

Cursus Erfgoedjuf/meester

K&C en Erfgoedpartners (Groningen) gaan in 2018 samen de cursus erfgoedjuf en –meester aanbieden.

Met de cursus worden erfgoedjuffen en erfgoedmeesters opgeleid, die in staat zijn een brug te slaan tussen cultuuronderwijs en cultureel erfgoed. Ze geven scholen en erfgoedinstellingen inspirerende input, brengen verbindingen tot stand en zorgen ervoor dat erfgoedprojecten een goede basis in de uitvoering krijgen.

Er is plaats voor 10 cursisten. Van de kandidaten wordt verwacht dat zij een Pabo-opleiding met onderwijsbevoegdheid of een Educatieve Master hebben. De kosten voor deelname zijn naar schatting €150. De cursus wordt deels bij Erfgoedpartners in Groningen, deels bij K&C in Assen en deels op locatie gegeven.

De cursus bestaat uit 10 lessen. Een greep uit de onderwerpen: 1. wat is cultureel erfgoed; 2. wie zorgt ervoor? mensen uit de praktijk; 3. erfgoed en identiteit; 4. erfgoededucatie: een overzicht (inclusief subsidiestromen); 5. hoe kom ik aan opdrachten; 6. voorbeelden van projecten (de provincie in); 7. koppelen theorie en praktijk, uitmondend in een erfgoededucatieproject. Aan deze cursus werken diverse mensen van onderwijs- en erfgoedinstellingen mee. Data voor de cursus worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Nu al interesse? Meldt u aan via onderstaand formulier.

Datum: Januari 2018

Aanmelden

Cursusprogramma 2017-2018

De erfgoedsector is een belangrijke speler op het gebied van leefbaarheid, economie, onderwijs, toerisme en de inrichting van het landschap. Dat is niet altijd en overal even goed zichtbaar. Hoe kunnen we als organisaties laten zien wat we in huis hebben en hoe kunnen we dat op een goede manier presenteren. Zowel voor het brede publiek als voor het onderwijs. Hiervoor hebben we verschillende activiteiten ontwikkeld, van algemene bijeenkomsten en platforms tot gerichte cursussen. Als u hierbij niet vindt wat u zoekt, kunnen we in overleg met u cursussen op maat aanbieden.

Het cursusprogramma voor 2017-2018 vindt u onder dit bericht.

 

Lezingen

Archeologielezing

De derde lezing in de reeks archeologielezingen die Erfgoedpartners dit najaar organiseert, is op donderdag 21 december in Museum Wierdenland in Ezinge. De spreker is Mans Schepers, archeoloog bij de Rijksuniversiteit Groningen. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Iedereen die geïnteresseerd is in archeologie wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst begint om 20:00 uur met een inloop vanaf 19:30 uur.

Ook deze avond is gratis toegankelijk.

Datum: 21 december 2017

Locatie: Museum Wierdenland, Ezinge

Aanmelden