Ga terug

Symposium ‘Ben ik in Beeld?’

In het drukke landschap van de hedendaagse beeldcultuur is het belangrijk om te zorgen dat je zichtbaar bent. De Groningse erfgoedinstellingen presenteren in het digitale museum Collectie Groningen hun topstukken: mooie en verrassende objecten die samen het verhaal van Groningen en de Groningers vertellen. Deze pronkstukken geven een voorproefje van wat er in de musea te zien is. Tijdens het symposium wil Erfgoedpartners de lancering van deze website graag vieren samen met musea, erfgoedbeheerders, relaties en andere belangstellenden.

De dag begint met twee inspirerende sprekers: dr. Susan Aasman en prof. dr. Gert-Jan Hospers. Susan Aasman is universitair hoofddocent mediastudies. Gert-Jan Hospers is economisch geograaf en expert op het gebied van regiomarketing. En niet onbelangrijk, hij heeft een zwak voor Groningen blijkt in zijn boek Er gaat niets boven citymarketing.

’s Middags staat de praktijk centraal: wat is er mogelijk met het beeldmateriaal van Collectie Groningen? En welke kansen zijn er voor culturele instellingen op het gebied van digitalisering? Hoe kunnen deze instellingen ervoor zorgen dat zij in beeld komen? Tijdens de workshops zullen verschillende partijen hier, elk vanuit hun eigen invalshoek, op ingaan.

Het symposium is voor musea, erfgoedbeheerders, relaties van Erfgoedpartners en iedereen die geïnteresseerd is in de combinatie beeldcultuur en erfgoed.

Voor deelname vragen we een bijdrage van 15 euro (o.a. voor lunch, koffie en thee).

Aanmelden kan tot en met 5 maart via de onderstaande knop. U ontvangt daarna een bevestigingsmail met verdere informatie.

Locatie: The Big Building, Achterweg 1 in Groningen (direct achter het Centraal Station)

(Afbeelding uit slider: Portret door Bart Peizel (1887-1974), foto door Harm Bellinga, Arte del Norte. Uit de collectie van het Veenkoloniaal Museum Veendam.)

Datum: 12 maart 2018

Aanmelden