Ga terug

Abt Emo Lezing door Piet Hein Donner

De bekende jurist en vicepresident van de Raad van State Piet Hein Donner zal op zaterdag 7 juli de vierde Abt Emo lezing verzorgen in het kerkje van Wittewierum. In zijn lezing met de titel ‘Zou Emo nu nog gaan? En waarheen?’ zoekt Donner naar de waarde van een gemeenschappelijk gevoeld rechtssysteem tegenover het recht van de sterkste. Waar vind je recht dat ook door anderen wordt geaccepteerd?

De lezing begint om 15:00 uur. De kosten voor deelname bedraag €10,00 voor de lezing. Na de lezing wordt er een ‘middeleeuwse’ maaltijd geserveerd, de kosten hiervoor bedragen €15,00.

De Abt Emo lezing is een initiatief van de plaatselijke commissie van de kerk van Wittewierum, Erfgoedpartners en van schrijfster, beeldhouwster en historica Ynskje Penning. Zij schreef ondermeer de succesvolle roman ‘Emo’s labyrint’. Daarin beschrijft zij de reis van abt Emo, in de winter van 1211, naar Rome om zijn conflict met de bisschop van Munster voor te leggen aan de paus. Hij werd in het gelijk gesteld en keerde in juli 1212 terug naar Wittewierum. Vanaf de eerste lezing in 2012, die het 800-jarig jubileum markeerde, wordt iedere twee jaar een lezing georganiseerd.

Let op: de lezing is vol. Daarom zullen nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst geplaatst worden. Mail met info@erfgoedpartners.nl of bel op 050-3130052 om te vragen of er nog plaats is.

Datum: 7 juli 2018

Locatie: Kerk van Wittewierum